Γάλλα Βασίλης του Βασίλη. Έτος γέννησης 1904, ελληνικής καταγωγής, λογιστής σχολείου μέσης εκπαίδευσης στο χ.Μάλυ Γιανισόλ. Συνελήφθη από το δημοτικό τμήμα της Μαριούπολης της Λαϊκής Επιτροπής Εσωτερικών για συμμετοχή στην ελληνική εθνικιστική σαμποταριστικό-αντάρτικη οργάνωση και μολονότι αθώος καταδικάστηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1938 σε θανατική ποινή. Εκτελέστηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1938. Αποκαταστάθηκε στις 14 Ιουνίου 1960.

Γρηγοράς Νικόλαος του Στυλιανού. Έτος γέννησης 1905, ελληνικής καταγωγής, τσομπάνης στο σοβχόζ «Ντζερζίνσκυ» της περιφέρειας της Μαριούπολης. Συνελήφθη από την Λαϊκή Επιτροπή Εσωτερικών της Μαριούπολης τον Γιανουάριο του 1938. Κρίθηκε ένοχος από το περιφερειακό διακστήριο για την αντεπαναστατική προπαγάνδα. Αποκαταστάθηκε στις 23 Ιουνίου 1989.

Οι Έλληνες της Αζοφικής είχαν πάρει ενεργό μέρος στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από την αρχή όμως του πολέμου η Ουκρανία είχε κατακτηθεί από τους Γερμανούς και πολλοί άνδρες δεν πρόλαβαν να στρατολογηθούν, παραμένοντας μέχρι το 1943 κάτω από τη διοίκηση των φασιστών.