Μερικές φορές μου λένε θέλεις εκλογές γρήγορα , μα θέλω εκλογές γρήγορα διότι δεν περιμένει ο χρόνος πια, ο χρόνος τρέχει γρήγορα κι όλα αυτά τα πράγματα για τα οποία μιλάμε είναι πράγματα τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσει η χώρα, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.

Εδώ στη Ελλάδα η επαγγελματική εκπαίδευση είναι το αποπαίδι μιας ήδη προβληματικής παιδείας κι αυτό είναι όμως ένα ζήτημα αξιών, προτύπων.

Μιλάμε για την αριστεία να της δώσουμε όμως ένα ευρύτερο ορισμό. Άριστος δεν είναι αυτός που παίρνει 20, άριστος είναι αυτός που αποδίδει στο maximum των δικών του δυνατοτήτων. Δεν είναι όλοι οι μαθητές για να παίρνουν 20. Η όταν παίρνουν όλοι οι μαθητές 20 υπάρχει ένα πρόβλημα. Όπως όταν εγώ πήγα στη Δημόσια Διοίκηση και βρήκα όλους τους δημόσιους υπάλληλους να παίρνουν άριστα, και εκεί υπήρχε ένα πρόβλημα.

Προφανώς δεν ήταν όλοι άριστοι αλλά η αριστεία είναι ξεπερνώ τις δυνατότητές μου. Δοκιμάζομαι και φθάνω στα όρια που μπορώ να φτάσω. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είμαστε όλοι ίσοι και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ όλοι ίδιοι, αλλά η λογική του ότι προσπαθώ αγωνίζομαι δουλεύω, δουλεύω σκληρά.