Κλείνει με άσχημο τρόπο για τη χώρα, διότι νομίζω ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι το τελευταίο και το επώδυνο κομμάτι του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού, αλλά για να κλείσει αυτό το κεφάλαιο πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά, να μάθουμε από τα λάθη μας και να προχωρήσουμε μπροστά. Και αυτή η συνολική αυτογνωσία είναι επώδυνη, δημιουργεί πολλές φορές αναταράξεις αλλά νομίζω ότι είναι και το ζητούμενο, έχει ένα στοιχείο κάθαρσης μέσα του το οποίο τουλάχιστον για το δικό μας κόμμα είναι κάτι το οποίο το θεωρώ απαραίτητο να γίνει.

Θα μπορούμε να το επεξεργαστούμε και με έναν τρόπο o οποίος θα έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα μπορούσα να το δώ πολύ θετικά δηλαδή να φτιάχναμε μία επιτροπή εμείς, να φωνάζαμε πέντε κορυφαίους ιστορικούς οικονομολόγους και να τους πούμε, για δείτε απ έξω την Νέα Δημοκρατία και πείτε μας τι κάναμε καλά και τι δεν κάναμε καλά, θα ήτανε μια πολύ σημαντική τομή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον ίδιο μας τον ρόλο.

Πιστεύω πράγματι ότι σήμερα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να βγαίνουμε από το ρόλο μας και να κοιταζόμαστε από μια απόσταση. Έχει σημασία στην ατομική μας ζωή για την ανάληψη ατομικής ευθύνης για το τι έχει συμβεί στη χώρα και φυσικά και τα κόμματα ως συλλογικά υποκείμενα και διαμορφωτές πολιτικών έχουν έναν λόγο παραπάνω να το κάνουνε.