Το γεγονός ότι εμείς στη Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και ανοίγουμε μια πλατφόρμα που λέμε ελάτε πείτε μας εσείς απ ευθείας, εσείς αν θέλετε να συμμετέχετε στα κοινά, μην περάσετε από μεσάζοντες, μην περάσετε από τους γνωστούς διαδρομιστές, οποίοι ήλεγχαν την επικοινωνία της πολιτικής ηγεσίας με τα στελέχη, είναι μιά σημαντική τομή τώρα, μπορείς να το πεις αντισυστημικό. Εγώ θα το έλεγα ότι είναι μία, να μη παίζουμε τόσο με τις λέξεις, ας πούμε ότι είναι μία σημαντική ρήξη στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την άσκηση της πολιτικής τουλάχιστον από ένα κλασσικό συστημικό κόμμα όπως είναι η Νέα Δημοκρατία.

Η πραγματική προοπτική θα ‘ρθει μόνο μέσα από την συνολική αυτογνωσία και την πραγματική αυτοκριτική. Και εκεί δεν είμαστε πολύ καλοί στο να το κάνουμε αυτό ούτε ως χώρα ούτε ως άτομα και ενδεχομένως ούτε και ως κόμματα.

Διότι αυτόματα τη στιγμή που θα το κάνω αυτό, και ήδη έχουμε αρχίσει να το δρομολογούμε, αν κοιταχθούμε κι εμείς ως κόμμα στον καθρέφτη κάποιος θα βγει και θα πει α! το κάνεις γιατί θέλεις να φωτογραφίσεις ως υπεύθυνο του προβλήματος τον α, η τον β, μα δεν είναι αυτός ο σκοπός, ο σκοπός εδώ δεν είναι να αποδώσουμε ευθύνες ούτε να τιμωρήσουμε κανένα. Είναι να δούμε με έναν καθαρό τρόπο τη συνολική μας διαδρομή, να διαπιστώσουμε ότι κλείνει πια αυτός ο κύκλος της μεταπολίτευσης. Γι αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία.