Ισότητα ευκαιριών και ελευθερία μετά, ο καθένας θα φτάσει εκεί που μπορεί εκεί που το ταλέντο, η φυσική δουλειά του μπορεί να τον οδηγήσει και ναι, το κράτος έχει και υποχρέωση να παρέχει ένα βασικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας για αυτούς που δεν τα καταφέρνουν στη ζωή.

Αυτό είναι βασική υποχρέωση του κράτους αδιαπραγμάτευτη και για ένα κεντροδεξιό κόμμα. Γι αυτό και εμείς επιμένουμε σε πολιτικές όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Να δώσεις σ αυτούς που δεν τα καταφέρνουνε τουλάχιστο μία ελάχιστη στήριξη, άλλα δεν μπορεί να εξαντλείται η πολιτική εκεί γιαυτό και επιμένω πολύ στον εντοπισμό των ανισοτήτων σε πολύ νεαρή ηλικία.

Αισθάνομαι ότι έχω μία υποχρέωση να εκφράσω πολιτικά τη δημιουργική Ελλάδα. Τους ανθρώπους οι οποίοι είναι έτοιμοι να κάνουν τη δικιά τους προσωπική υπέρβαση και οι οποίοι συχνά δεν εύρισκαν πεδίο πολιτικής έκφρασης ακριβώς επειδή η πολιτική κολάκευε τα χαμηλότερα αισθήματα.

__

Ἀποσπάσματα ἀπὸ τὴν συζήτηση τοῦ Κυριάκου Μητσοτάκη μὲ τὸν Στέλιο Ράμφο, ποὺ διοργάνωσε ἡ iefimerida. Ἐπιλογὴ καὶ ἐμφάσεις (μὲ μαῦρα ἢ πλάγια): ΕΛΛΟΠΟΣ