Να μιλήσουμε σε κάθε εργαζόμενο των 360 ευρώ που απελπίζεται όσο αισθάνεται ότι η εργασία είναι στυγνή εκμετάλλευση δίχως προοπτική. Σε κάθε επαγγελματία που θεωρεί – και δικαιολογημένα – ότι το Κράτος έχει καταλήξει να είναι συνέταιρος στη δουλειά του. Να μιλήσουμε σε κάθε ευσυνείδητο δημόσιο υπάλληλο που βλέπει να μην αναγνωρίζεται η δουλειά του. Σε κάθε συνταξιούχο που είδε το σχεδιασμό της ζωής του να ανατρέπεται και έχασε την πίστη του ότι θα προλάβει να δει καλύτερες μέρες. Σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που είδαν την ακίνητη περιουσία τους να απαξιώνεται και να εξανεμίζεται. Σε κάθε συνεπή δανειολήπτη που η κρίση τον γονάτισε και τώρα βλέπει – εντελώς απροστάτευτος – το σπίτι του στους πλειστηριασμούς.

Πρέπει να μιλήσουμε σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας. Να τους εξηγήσουμε το σχέδιό μας, να τους αποδείξουμε την ετοιμότητά μας. Να εμπνεύσουμε την ελπίδα μιας διαφορετικής Ελλάδας. Μιας καλύτερης Ελλάδας.

Και καθώς μπαίνουμε στο 2018, αυτό το μήνυμα – το μήνυμα του Συνεδρίου μας – θα φροντίσουμε να φθάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Για να πείσουμε ότι όλοι οι Έλληνες έχουν τη θέση τους στο σχέδιο μας για την Ελλάδα που μας αξίζει. Κυρίως οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας.  Οι μακροχρόνια άνεργοι να είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από την επενδυτική έκρηξη και τις νέες δουλειές που η πολιτική μας θα δημιουργήσει. Όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας θα κερδίσουν από την επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.  Αυτοί που αισθάνονται ότι δεν έχουν θέση σε μια αγορά εργασίας που αλλάζει ραγδαία θα ωφεληθούν πρώτοι από την πρόσβαση σε εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης.