Τα νέα παιδιά θα μπορούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους σε ένα πρότυπο σχολείο που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν περαιτέρω τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Έχω δεσμευτεί για ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, στο οποίο οι μαθητές θα μπαίνουν με εξετάσεις.

Η γενιά των 360 ευρώ να γνωρίζει ότι καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δεν θα γίνει ανεκτή στο όνομα της επιβίωσης της επιχείρησης. Και να είναι σίγουροι ότι θα έχουν μέρισμα στην οικονομική ανάπτυξη που θα αντανακλάται στην αύξηση του μισθού τους.

Ξέρω καλά πώς θα απαντήσουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι στην πρόταση μας. Θα επιχειρήσουν και πάλι να την διαστρεβλώσουν για να διχάσουν. Θα πουν ότι εμείς εκφράζουμε την ελίτ και αυτοί το λαό.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχουν δύο Ελλάδες: αυτοί και εμείς – το Ναι και το Όχι – οι πατριώτες και οι προδότες – οι καλοί και οι κακοί. Απαντήστε τους. Δεν είναι ο λαϊκιστής που εκφράζει τα αληθινά συμφέροντα του λαού. Είναι αυτός που λέει την αλήθεια στο λαό, και που δείχνει την έξοδο από την κρίση με σχέδιο και αποφασιστικότητα.