Όχι! Εμφατικά Όχι! Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που αξίζουμε. Γι’ αυτό αντιδρούμε. Γι’ αυτό έχουμε αποφασίσει να χτίσουμε μια νέα κοινωνία πολιτών. Μια κοινωνία συνεκτική. Συντροφική. Συμμετοχική. Όπου όλοι θα έχουν μέρισμα ευθύνης, αλλά και ρόλο. Με δικαιοσύνη για όλους, αλλά και υπευθυνότητα από όλους.  Με την απαρέγκλιτη τήρηση της Συμφωνίας Αλήθειας ανάμεσα σε πολίτες και πολιτικούς. Με την εμπέδωση ενός νέου ήθους από όλους. Με αξιοκρατία. Με επιβράβευση της προσπάθειας.

Οι παρωχημένες ιδεοληψίες του παρελθόντος τελειώνουν οριστικά στην Ελλάδα μαζί με την αποτυχημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και μαζί τους πεθαίνει οριστικά ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός. Δεν θα ξαναπαίξει κανείς ποτέ την Ελλάδα στα ζάρια.

Σήμερα δεσμεύομαι προς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Δεσμεύομαι ότι το Κόμμα το οποίο έχω την τιμή να υπηρετώ, η Νέα Δημοκρατία, θα εφαρμόσει κάθε λέξη από το Σχέδιό μας για την Ελλάδα που αξίζουμε.

Θα υλοποιήσουμε ό,τι υποσχόμαστε. Και ό,τι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε δεν θα το υποσχεθούμε. Η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί ξανά. Αντίστροφα αυτήν τη φορά. Από μια χώρα απελπισίας σε μια χώρα προόδου και προκοπής. Από παράδειγμα προς αποφυγήν σε παράδειγμα προς μίμηση. Από χώρα αναξιοπιστίας στη χώρα των μεγάλων δυνατοτήτων και προσδοκιών.