Έτοιμοι να χτίσουμε ένα σύγχρονο αποτελεσματικό σύστημα Υγείας. Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Με έμφαση στην πρόληψη και στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

Έτοιμοι να εφαρμόσουμε μια βιώσιμη πολιτική για το Περιβάλλον και την αναχαίτιση των δραματικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Και έτοιμοι να ενισχύσουμε τους βασικούς θεσμικούς πυλώνες της Δημοκρατίας μας.

Τη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τον Κοινοβουλευτισμό, προωθώντας συστηματικά και αδιαπραγμάτευτα τη διαφάνεια και τη λογοδοσία παντού.

Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα καινούργιο Σύνταγμα στη χώρα. Ένα σύγχρονο Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της Νέας Ελλάδας, θα εγγυάται σταθερότητα και θα διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή λειτουργία του πολιτεύματός μας. Και κυρίως θα απελευθερώνει τη δημιουργικότητα του Έλληνα από τα δεσμά του κρατισμού.

Είμαστε έτοιμοι!  Το ξέρουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Και είναι χρέος μας να μεταλαμπαδεύσουμε το σχέδιό μας, τις αρχές και τις θέσεις μας, σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά της χώρας. Και αυτό θα το κάνουμε μαζί, δεν αρκεί ένας, όλοι μαζί. Να μιλήσουμε σε κάθε άνεργο 40άρη που έχασε τη δουλειά του από την κρίση και πίστεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα του βρει δουλειά στο Δημόσιο. Όλοι μαζί σε κάθε νέα και κάθε νέο που είναι σήμερα 20 – 25 ετών και νομίζει ότι θα ζει για πάντα σε μια παρατεταμένη κρίση. Και που δεν αρκείται σε ένα εφάπαξ επίδομα των 400 ευρώ γιατί αυτό που ζητά είναι ευκαιρίες απασχόλησης και όχι επιδόματα ανέχειας.