Δεν μπορούμε να κάνουμε σωστή ευρωπαϊκή πολιτική χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο που εκπροσωπούν τα ακραία κινήματα και οι πολιτικές του λαϊκισμού.

Η Ελλάδα της επόμενης μέρας πρέπει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και να σχεδιάζει το μέλλον με βάση αυτήν τη νέα πραγματικότητα. Και δεν υπάρχει ούτε μια Ελληνίδα ούτε ένας Έλληνας που να πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας και η ανεύθυνη Κυβέρνηση που μας κυβερνά μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις.

Φίλες και φίλοι,

Στα χέρια σας κρατάτε ένα έντυπο που συμπυκνώνει το σχέδιο μας για την Ελλάδα που μας αξίζει. Είναι το δικό μας σχέδιο. Το σχέδιο αυτό, που θέτω προς έγκριση στο συνέδριο μας, στηρίζεται σε δύο άξονες:

Ο πρώτος άξονας είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. Έτσι ώστε με κινητήρια δύναμη τον ιδιωτικό τομέα και με τη στήριξη ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού, αξιοκρατικού και αντιγραφειοκρατικού κράτους, να εκτινάξουμε την οικονομική ανάπτυξη και να κερδίσουμε την ευημερία.