Έχουμε σήμερα Δημοκρατία, αλλά οι αξίες αυτής της χώρας βρίσκονται και πάλι μισοβυθισμένες σε «ελώδη στεκούμενα νερά». Ήρθε λοιπόν η ώρα να τις απελευθερώσουμε. Η αναγέννηση της πατρίδας μας θα έρθει από την αφύπνιση των αξιών της και τη συμμετοχή των πολιτών της.

Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι το πραγματικό κεφάλαιο της Ελλάδας.  Η αναγέννηση της πατρίδας μας θα έρθει αν τολμήσουμε να πιστέψουμε στην κοινή λογική, στη σκληρή δουλειά, στα μετρημένα λόγια. Αν τολμήσουμε να ελπίσουμε ότι η χώρα έχει αύριο. Και προπαντός αν παλέψουμε για αυτό.

Και επιτρέψτε μου λίγο πριν κλείσω να μνημονεύσω και κάποια λόγια ενός ανθρώπου που ήταν μαζί μας στο προηγούμενο Συνέδριο, αλλά δεν είναι σε αυτό. Του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Στην τελευταία του δημόσια ομιλία μας άφησε την δική του παρακαταθήκη: «Κρατήστε την αισιοδοξία σας. Μην επιτρέπετε στο φόβο και στο αδιέξοδο να νικήσουν την ελπίδα. Έχουμε αναγεννηθεί πολλές φορές από τις στάχτες μας. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα.»

Αυτή η αναγέννηση, φίλες και φίλοι, εμπεριέχει σήμερα μια μόνον, αλλά αναγκαία προϋπόθεση. Τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.  Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να γίνει το 2018 η χρονιά της μεγάλης ανατροπής.