Στο πλαίσιο αυτό, να αναφέρω απλά, ότι έχουμε προτείνει και την υιοθέτηση ενός ενοποιημένου συστήματος ψηφιακής ταυτοποίησης και ηλεκτρονικής υπογραφής, που θα απλοποιήσει σημαντικά τις συναλλαγές των πολιτών με όλους τους φορείς. Είναι κάτι που θα διευρύνει και θα ενδυναμώσει την πολιτική για τα ανοιχτά δεδομένα, την οποία εγώ ο ίδιος ξεκίνησα ως υπουργός το 2014.
 
Τέλος, αν και θα μπορούσα να μιλήσω εκτεταμένα μόνο για αυτό το αντικείμενο, για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της λογοδοσίας συγκροτούμε ένα συνεκτικό σχέδιο πολιτικών που θα περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις όπως: Τη σύσταση μιας ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής για τη Λογοδοσία και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Δεν μπορεί η αρμοδιότητα αυτή να ανήκει στην Κυβέρνηση. Δεν μπορεί να είναι η αρμοδιότητα ενός υπουργού. Πρέπει να είναι μια αρμοδιότητα, η οποία να ασκείται, φαντάζομαι ότι συμφωνείτε, σε επίπεδο μιας ανεξάρτητης Αρχής. Η υποχρεωτική διενέργεια Ειδικής Ανάλυσης Επιπτώσεων στη Διαφθορά σε όλα τα νομοσχέδια. Και η συγκρότηση μιας Εθνικής Ομάδας, υπήρχε εξάλλου στην προηγούμενη Κυβέρνηση, για το συντονισμό των διεθνών υποχρεώσεων και είναι πολλές αυτές, της Ελλάδας, ως προς την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διαφθοράς, έτσι ώστε να βελτιωθεί και η κατάταξη της χώρας στους σχετικούς διεθνείς δείκτες της Διεθνούς Διαφάνειας και τους δείκτες της Παγκόσμιας Τράπεζας.
 
Δεν θέλουμε να επανέλθουμε στην Κυβέρνηση για να κάνουμε ό,τι κάναμε στο παρελθόν. Θα είμαστε καλύτεροι. Θα είμαστε καλύτεροι γιατί έχουμε διδαχθεί τόσο από τα δικά μας λάθη, όσο και από τα λάθη των άλλων. Και είμαστε, βέβαια, έτοιμοι. Και πιστεύω πως είναι και η ελληνική κοινωνία έτοιμη να γυρίσει σελίδα και να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο του λαϊκισμού, του συντεχνιασμού, των πελατειακών σχέσεων και της διαφθοράς. Οι όποιες αντιδράσεις υπάρξουν και θα υπάρξουν, μην έχετε καμία αμφιβολία, από συμφέροντα, από συντεχνίες, από κατεστημένες αντιλήψεις, δεν θα ανακόψουν την ορμή μιας κοινωνίας η οποία θέλει να πάει μπροστά. Το οφείλουμε στους πολίτες αυτής της χώρας. Το οφείλουμε κυρίως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που περιμένουν πάνω από όλα από τους θεσμούς τη στήριξη που δικαιούνται.
 
Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και θα πάμε μπροστά. Και αυτή η δίψα της κοινωνίας για πρόοδο και για προκοπή, τη δίψα που έρχεται θα την εκφράσει η Νέα Δημοκρατία. Και γι’ αυτό κλείνω από εκεί που ξεκίνησα από τη σημασία που έχει να βάζουμε σε τάξη τα του δικού μας σπιτιού. Γιατί αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη, όχι μόνο της  αποτελεσματικότητά μας, αλλά κυρίως της ειλικρίνεια των προθέσεών μας. Κι σε αυτές τις εποχές μεγάλης δυσπιστίας, αυτή η ειλικρίνεια των προθέσεων είναι το πιο σημαντικό.