Δεν μπορούμε να κάνουμε σωστή ευρωπαϊκή πολιτική χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο που εκπροσωπούν τα ακραία κινήματα και οι πολιτικές του λαϊκισμού.

Η Ελλάδα της επόμενης μέρας πρέπει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και να σχεδιάζει το μέλλον με βάση αυτήν τη νέα πραγματικότητα. Και δεν υπάρχει ούτε μια Ελληνίδα ούτε ένας Έλληνας που να πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας και η ανεύθυνη Κυβέρνηση που μας κυβερνά μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις.

Φίλες και φίλοι,

Στα χέρια σας κρατάτε ένα έντυπο που συμπυκνώνει το σχέδιο μας για την Ελλάδα που μας αξίζει. Είναι το δικό μας σχέδιο. Το σχέδιο αυτό, που θέτω προς έγκριση στο συνέδριο μας, στηρίζεται σε δύο άξονες:

Ο πρώτος άξονας είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. Έτσι ώστε με κινητήρια δύναμη τον ιδιωτικό τομέα και με τη στήριξη ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού, αξιοκρατικού και αντιγραφειοκρατικού κράτους, να εκτινάξουμε την οικονομική ανάπτυξη και να κερδίσουμε την ευημερία.

Όχι τη δανεική ευημερία, αλλά την πραγματική.  Αυτήν που θα κατακτήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Αυτό έκανε η Κύπρος, όπως μας είπε χθες ο Χάρης Γεωργιάδης, και τα κατάφερε. Αν τα κατάφερε η Κύπρος θα τα καταφέρουμε και εμείς. Θα επιστρέψουμε στους πολίτες τις ελευθερίες που συχνά τους στερεί το Κράτος.  Ώστε αυτοί να μπορέσουν να δημιουργήσουν, να παράγουν πλούτο.  Να ξαναπάρουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους.

Ο δεύτερος άξονας, εξίσου σημαντικός, είναι η διάχυση της ευημερίας σε ολόκληρη την κοινωνία. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Με ένα στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης.  Που εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες για όλους στην Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Πρόνοια.  Που εγγυάται αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στους κοινωνικά αδύναμους και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται στη δυσκολότερη θέση. Με το σχέδιό μας αλλάζουμε την Ελλάδα.

Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε δουλειές. Ξέρουμε τί χρειάζεται για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Υπάρχουν σήμερα επενδυτικά σχέδια εκατοντάδες χιλιάδες που, αν προχωρήσουν, θα απογειώσουν την Ελλάδα πιο γρήγορα κι από ό,τι φαντάζεται ο πιο αισιόδοξος πολίτης. Δεν μιλώ μόνο για το Ελληνικό ή τις Σκουριές. Είναι εκατοντάδες οι επενδύσεις που δεν προχωρούν.