____________

Αποσπάσματα από συνέντευξη του Ι Μπουγά στον Π. Λιάκο, https://alexpanagisartas.blogspot.com/

Ο Δρ. Ιωάννης Μπουγάς γεννήθηκε το 1945 στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός. Έλαβε πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Καναδά, στα πανεπιστήμια Concordia (Μόντρεαλ, Κεμπέκ) και Queen’s (Κίνγκστον. Οντάριο), στον τομέα της Στατιστικής και ειδίκευση στις μεθόδους μέτρησης και βελτίωσης της Ποιότητας και της Παραγωγικότητας. Στο παρελθόν έχει διδάξει και στα πανεπιστήμια McGill του Μόντρεαλ και Queen’s του Κίνγκστον στον Καναδά. Εργάσθηκε στην Εταιρία Bell Canada, από όπου το 2005 συνταξιοδοτήθηκε από τη θέση του Διευθυντή Στατιστικών Μελετών.

Στα βιβλία του Δρ. Ι. Μπουγά περιλαμβάνονται το «Η Φωνή της Ειρήνης», από τις Εκδόσεις Ερωδιός,το οποίο είναι μια μαρτυρία του Παιδομαζώματος που εφάρμοσε το 1948 το ΚΚΕ για Ελληνόπουλα από τις ακριτικές περιοχές, το «Ματωμένες Μνήμες 1940-45», και υπότιτλο «Κόκκινη Τρομοκρατία, Κατοχικός Εμφύλιος, Κόκκινη Απελευθέρωση, Λευκή Τρομοκρατία στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο (Γαργαλιάνοι – Καλαμάτα – Μελιγαλάς – Πύλος – Πύργος)», και το δίτομο «Αθώων Αίμα – Ελεύθερος Μωριάς 1943 – ‘44»